Vacanță în Bulgaria: all-inclusive, da sau nu

Cum suntem în plin sezon estival și a petrece vacanța în Bulgaria este o alegere pentru o mare parte a românilor, încerc să despic cumva firul în patru și să văd dacă merită sau nu all-inclusive.

Nu sunt importante motivele pentru care aleg să nu-mi petrec vacanța pe litoralul românesc, să spunem doar că până la anii mei am vizitat cam toate stațiunile acestuia, cu bune si cu rele.

Nu vreau nici să aduc laude vecinilor bulgari, cu toate că experiențele oferite sunt net superioare, sunt convins ca au și ei câte ceva de ascuns sub preș.

Despre all-inclusive sunt multe de spus, nu sunt pasionat de poveștile despre conaționalii ce își umplu farfuriile cu mâncare, asta ține strict de educație. Tot de educație ține și să-ți vezi de treaba ta, să nu te intereseze prea mult ce fac alții.

Trebuie să fac o precizare, pentru mine, perioada ideală de mers pe litoral este în august, nu mai târziu de 20. Ca atare, nu-și au locul discuții de genul „am fost în iunie, am platit doi lei și bla, bla, bla…”

Așadar, să începem cu all-inclusive. Plătești și cam asta e totul. Scapi de grija plimbatului cardului prin buzunare sau a banilor cash. Mai scapi și de așteptarea ospătarului, a mâncării sau a notei de plată. De bine, de rău, vei găsi ceva de mâncare oricât de pretențios ai fi. Să nu mai spun de chestiunile mărunte, cum ar fi: „avem apă în cameră peste noapte?”

Nu cam același lucru pot spune despre băuturi, de cele mai multe ori am evitat berea draft sau vinul la dozator. Am preferat să plătesc separat pentru ele. Vorbesc aici de hoteluri din zona de mijloc, precum Sol Luna Bay – Obzor, Grifid Arabella din nisipuri sau Pelikan din Duni Royal Resort. Despre Topola Skies Resort nici nu mai comentez. Acolo am preferat să merg la plaje private, deci mă lipseam până și masa de prânz. Dar uneori parcă ar merge un cocktail sau 50ml de votcă🤫.

Bun, anul acesta am decis să spunem pas la all-inclusive si să alegem un hotel care să nu facă rabat de la curățenie, musai poziționat pe plajă. Obligatoriu cu mic dejun inclus. A ieșit câștigător Aphrodite Beach Hotel din Nessebar. Dar, în ultimul moment am bifat pentru demipensiune, adică mic dejun și cină, ceea ce s-a dovedit a fi greșit, în principal datorită timpilor mari de așteptare la servirea mesei.

Și avem cu minus (versus all-inclusive):

  • Trebuie să ai cash pentru plata șezlongurilor – 8 leva bucata, plus 8 leva umbrela, total 24 leva/zi/familie;
  • Trebuie să cari apa de la magazin (dap, am uitat să o aduc de acasă);
  • Timp de așteptare mare la masă – am avut o zi în care cina a durat două ore. DOUĂ ORE!

Alte cheltuieli:

  • Berea pe plajă 5-6 leva (cea la draft);
  • Cam 30 de leva masa de prânz pentru două persoane, incluzând apa și berea;
  • cafeaua 3,5 leva;
  • Porumbul fiert, această minune gastronomică😁, costă „doar” 3 leva (nu am servit așa ceva, las asta aici pentru fani);
  • 48 de leva parcarea pe toată durata sejurului – nu-i neapărat un punct negativ, au fost cazuri când am plătit-o și la all-inclusive.

Una peste alta, cred că pe viitor opțiunea noastră pentru vacanța în Bulgaria va fi all-inclusive. Chiar dacă aparent este mai scump, se pare că îți cumperi timp, deci mai multă vacanță.

În rest, salutări din Bulgaria, vremea este frumoasă, apa caldă și curată, berea rece și cam asta vă doresc și vouă.

 

Navigare rapidă: Prima pagină » Vacanță în Bulgaria: all-inclusive, da sau nu

 

Copy link