Ce poți face la Lacul Roșu

Ce verde este!

Acesta fost primul lucru pe care l-am remarcat privind spre Lacul Roșu, obiectiv turistic situat la granița dintre județele Harghita si Neamț. Farmecul lacului este dat de suprafaţa apei cu nuanţă verzuie  împânzită cu cioturi de pin, acestea fiind rămăşiţele pădurii care a fost inundată odată cu formarea lacului.

Nu insist asupra legendei și a altor detalii legate de acest obiectiv turistic, las ca de obicei link-uri la finalul articolului.

Ce poți face la Lacu Roșu?

În primul rând, poți admira zona. dar recomand să te prezinți dimineața devreme ori mai spre seară. Dacă se poate să nu fie weekend, cu atât mai bine.
 Te poți plimba cu barca pe lac, sau poți face fotografii. Pentru o panoramă asupra lacului a fost construită o platformă, accesul pe aceasta se face traversând o punte flexibilă peste râul Bicaz, iar apoi se urcă cam 100 de metri prin pădure.

Amatorii drumețiilor prin pădure pot merge către vârful Suhardul Mic. Traseul este de dificultate medie, are cam 4 kilometri și durează cam trei ore dus-întors (traseul era pe lista mea de dorințe, din păcate a rămas tot acolo).

În zonă se află și LOLO PARK, un parc aventura ce include trasee cu obstacole și tiroliene.

Și dacă vi se face foame, mergeți la una din terasele aflate în zonă, este știut faptul că mâncarea are gust mai bun în apropierea obiectivelor turistice.

Lacul Roșu ar fi putut fi o oază de liniște dacă…

…dacă nu se afla aproape de marginea drumului, accesul fiind astfel facil pentru marea parte a populației. Nimic nou sub soare, dar se vede lipsa magazinelor Jumbo din țară, astfel că micii întreprinzători s-au pliat pe cererea turiștilor și au deschis tarabe de la care se pot achiziționa diverse suveniruri originare. Originare din China, asta voiam să zic. Cred că mai avem se așteptat până când tarabele din vecinătatea obiectivelor turistice să renunțe la kitsch și să ofere calitate.

Am remarcat curățenia din zonă, raportată la afluxul turiștilor. Un punct în minus pentru administratorul drumului – nu spun motivul dar cred că este de la sine înțeles.

Una peste alta, dacă treceți prin zonă, rezervați-vă timp pentru a admira și această creație a naturii.

Acum vă las în compania fotografiilor, eu mă duc să-mi cumpăr langoș🤫.

 

legenda lacului Roșu

formarea lacului Roșu

Navigare rapidă: Prima pagină » Ce poți face la Lacul Roșu

 

Copy link